Olen tilannut sarjan Heprean aakkosten symboliikkaa käsitteleviä vihkosia USAlaiselta juutalaista syntyperää omaavalta pastori J.T.Lewisiltä. Hän kirjoittaa vihkot tilaustyönä, eikä niitä ole ennen julkaistu missään.

Lewis on tutkinut heprean aakkosia jo 14 vuotta. Kun hän opetti niiden salaisuuksia omalle seurakunnalleen viikottaisissa kokouksissa, meni aakkosten läpikäymiseen noin kaksi vuotta. Nyt Teresa tiivistää tietonsa aakkosten saloista lyhyiksi ja helposti ymmärrettäviksi vihkoiksi. Käännetyt vihkoset nyt saatavana ILMAISEKSI ALLA OLEVISTA LINKEISTÄ!

Alef

ALEF on heprealaisten aakkosten ensimmäinen kirjain, joka edustaa Jeesusta. Alefin numeraalinen arvo on yksi. Se paljastaa meille Jeesuksen olleen ristiinnaulittuna jo ennen ajan alkua (vrt.1. Piet. 1:20 ). Alef sisältää suuren määrän tietoa. Lue ja ylläty mitä muuta Jumala on kätkenyt tähän kirjaimeen.

Bet

BET merkitsee taloa hyvin monipuolisesti. Ollessaan Raamatun ensimmäisenä kirjaimena BET edustaa varastoa, jonne kaikki Raamatun raaka-aineet (heprean aakkoset) olivat varastoituna. Sieltä Jumala ammensi kaikki sanansa rikkaudet. Lue tästä vihkosta myös miten BET on Jumalan siunauksen merkkinä koko luomistyön yllä. Toisaalta BET kuvaa myös taivasta, joka on Jumalan (koti)talo tai ihmiskehoa, joka on sydämen talo.

Gimel

GIMEL merkitsee korottamista; niin hyvässä kuin pahassa. Jeesus puhui korottamisestaan ristille ja sitten taivaaseen. Samoin Jumala tahtoo korottaa meidätkin luokseen taivaaseen. Mutta ihminen voi korottaa myös itse itsensä, jolloin GIMEL edustaakin ylpeyttä. Sinun ylpeytesi (kerskauksesi) tulisi olla Herrassa, jolloin korotat Jeesusta.

Dalet

DALET on merkitykseltään ovi. Jeesus sanoi selkeästi olevansa tämän kirjaimen täyttymys sanoessaan: "Minä Olen ovi" (Joh 10:9). On myös toinen, leveämpi ovi, joka vie kadotukseen (Matt. 7:13). Meidän on äärimmäisen tärkeää tietää mistä ovista meidän tulisi kulkea ja mistä ei.

Hey

Hey on ikkuna, jonka kautta Jumala vuodattaa siunauksiaan elämäämme (Mal. 3:10). Hey on myös Elämän Henkäys, jonka Jumala puhalsi Aadamin sieraimiin, jotta hänestä tuli elävä sielu (1. Moos. 2:7).

Vav

Vav merkitsee naulaa; naulaa joka naulitsi Herramme Jeesuksen Kristuksen ristille. Siksi se liittyy kirjaimena hyvin läheisesti Golgatan kärsimyksiin. Tämä kirjain vahvistaa symbolisesti myös Raamatun liittosopimukset. Vav liittää asioita yhteen. Ristillä se liittää ihmisen Jeesukseen, kunhan vain olemme valmiit käymään Hänen kanssaan ristille.

Zayin

Zayin on ase. Se edustaa siis Jumalan meille antamia Hengen aseita, joita voimme käyttää voidaksemme seisoa vihollisen hyökätessä. Suurin näistä aseista on Jumalan Sana. Zayin on myös työväline, jolla Jumala karsii elämästämme asiat, jotka ovat Hänen tahtonsa vastaisia (Joh. 15:2).

Chet

Chet on aita. Se edustaa mm. temppelin esirippua, joka esti ihmisiä pääsemästä Jumalan läsnäoloon, kunnes esirippu repesi Jeesuksen kuolinhetkellä. Aita ei ainostaan erota asioita toisistaan, vaan se voi myös suojata viholliselta. Pyhittäytyminen tarkoittaa erottautumista, erottautuessa me käymme Jumalan aitaukseen. Chet merkitsee myös elämää - elämää, joka meillä on Kristuksessa.

Tet

Tet kuvaa kirjaimena käärmettä, kietomista ja ympäröimista. Synti kietoo monet pauloihinsa ja saa putamaan pois Jumalan tarkoittamasta elämästä. Tet kuvaa myös objektiivista (muuttumatonta, mielipiteistä riippumatonta) totuutta. Siitä voi löytää myös Jeesuksen ja ihmisen välisen oikean suhteen, jossa ihminen on nöyrtynyt Jeesuksen kuninkuuden alle opetuslapseutettavaksi.

--

Jumalan Sana avautuu heprean kirjainten tasolla aivan uudella tavalla ja alat ymmärtää paremmin miksi Jeesus sanoi:
Matt. 5:18 "kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut."

 

VIHKOSET LOPPUUNMYYTY! LATAA TIEDOSTOT ILMAISEKSI JA LEVITÄ VAPAASTI (MYYNTI KIELLETTY!!!). Klikkaa kirjainta yllä olevista esittelyistä tai mene osoitteeseen: http://www.lampaille.com/heprean-aakkoset/

Julkaisen hyvin pian kirjoittamani heprean aakkosia käsittelevän kirjan nimeltä: HEPREAN AAKKOSTEN SALAISUUS.

Koko A6
Sivuja 20

Tilaa VIHKOSIA.
Hinta: 2€/kpl + postikulut
pelastus@lampaille.com